background

NIEUW: Logistiek personeel delen via verladersplatform Compose

oktober 20, 2020

NIEUW: Logistiek personeel delen via verladersplatform Compose

Het is kostenbesparend, zeer efficiënt en servicegericht

Waar veel bedrijven in het begin van het jaar te maken hadden met een personeelstekort, kan dit door de coronacrisis zomaar zijn omgeslagen in een personeelsoverschot. Of andersom natuurlijk. Reden genoeg voor ondernemersvereniging evofenedex het bestaande platform Compose uit te breiden met een personeelsmodule, waarbij gebruikers ook hun medewerkers tijdelijk kunnen in- en uitlenen.

Compose staat bekend als dé online matchmakingtool voor bedrijven om laadruimte in vrachtauto’s en magazijnruimte te delen. Daar is nu een personeelsmodule aan toegevoegd. Het op deze wijze matchen van personeel heeft veel voordelen: het is kostenbesparend, zeer efficiënt en zorgt ervoor dat eindklanten de service krijgen die hun beloofd is. Zo kunnen bedrijven elkaar ook in deze moeilijke tijden helpen.

Meer voordelen

Daarbij komt het voordeel van de professionele medewerker die snel inzetbaar is en dankzij de specifieke match bekend is met het werk en de arbeidsomstandigheden. Zo kunnen vakmensen behouden blijven bij aankomende reorganisatieplannen. Bovendien hoeft het inlenende bedrijf geen gebruik te maken van de diensten van een uitzend-, detacherings- of wervings- en selectiebureau, wat aanzienlijk in de kosten scheelt. Dankzij de beslotenheid van de module wordt de privacy van de gegevens gewaarborgd.

Match en modelovereenkomst

Het matchingsprincipe is gebaseerd op strategische matching tussen bedrijven en werkt heel eenvoudig. Bedrijven die tijdelijk geen werk hebben voor hun logistiek personeel, kunnen binnen Compose zelf aangeven om hoeveel medewerkers het gaat, en voor welke functies en welke periode deze mensen beschikbaar zijn. Bedrijven die behoefte hebben aan extra personeel voor het opvangen van een tijdelijke piek, kunnen dit op dezelfde manier in de module aangeven. Zo wordt onder andere op basis van afstand tussen deelnemende bedrijven een passende match gevonden.

Het platform Compose is mede tot stand gekomen door onderzoek vanuit Tilburg University. Hieruit bleek eerder al dat een goede match niet alleen voortkomt uit een inhoudelijke klik, maar dat ook de bedrijfscultuur en persoonlijkheid van de betrokkenen een belangrijke rol spelen. Deze factoren zijn nu ook opgenomen in de match, waardoor het vereist is hier enkele vragen over in te vullen. De bedrijven krijgen een melding wanneer er een passende match is gevonden, waarna de potentiële partners zelfstandig, dus zonder bemiddelende partij, met elkaar gaan kijken of, en op welke wijze er samengewerkt kan worden. Hiervoor staat op het platform een modelovereenkomst CUI (collegiale uit- en inleen) voor het opstellen van de onderlinge afspraken.

Gemeenschappelijk belang

De tool Compose helpt bedrijven een gelijkwaardige samenwerkingspartner te vinden, waarmee een tekort of overschot aan laadruimte, magazijnruimte en nu dus ook aan personeel kan worden opgelost. Met deze strategische samenwerking kunnen de kosten in de keten worden beperkt, innovaties worden doorgevoerd en blijf je de concurrentie een stap voor. Binnen Compose, het grootste en meest diverse collectief op het gebied van eerlijke logistieke samenwerking, staat het gemeenschappelijk belang centraal. Op het platform worden bedrijven die dezelfde bedrijfsnormen en -waarden hanteren, aan elkaar gekoppeld.

Compose is gebruikersvriendelijk en eenvoudig in te vullen. Zelfs met een eenvoudig overzicht in Excel kan de matchmaking al direct van start gaan. Mocht je moeite hebben met het samenstellen van de data, dan helpen wij je daar graag bij. Start nu en maak hier je profiel aan!